Η εταιρία μας

Στο χωρο του αλουμινίου από το 1969

Η εταιρία ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο της διέλασης και είναι από τις πρώτες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα. Τα γραφεία, η έκθεση και το εργοστάσιο, εκτείνονται σε έκταση 23.000 τετραγωνικών μέτρων και βρίσκονται στο κέντρο του Λεκανοπεδίου Αττικής στη Γέφυρα της Μεταμόρφωσης. Απέχοντας 5χλμ από την Αθήνα και το λιμάνι του Πειραιά, μπορεί και διανέμει άμεσα τα προϊόντα της στην Ελληνική και τις ξένες αγορές.

Ειδικεύεται στη μελέτη, το σχεδιασμό και την παραγωγή αρχιτεκτονικού προφίλ αλουμινίου για πόρτες και παράθυρα καθώς και ειδικού προφίλ για βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις βάσει σχεδίου (σκάλες, φωτιστικά, κάγκελα, θερμοκήπια περιφράξεις αλουμινίου, αρχιτεκτονικά στοιχεία εσωτερικών χώρων κλπ).

Επιπρόσθετα, με πλήρως μηχανογραφημένα σχεδιαστικά προγράμματα έχει αναπτύξει ομάδα σχεδιασμού και συνεργάζεται άριστα με μελετητικά γραφεία στον αναλυτικό σχεδιασμό κάθε έργου, επιτυγχάνοντας άριστη ποιότητα και εφαρμογή.

Οι σειρές προϊόντων της εταιρίας περιλαμβάνει προφίλ για:

  • Θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα
  • Ανοιγόμενα κουφώματα για πόρτες και παράθυρα
  • Συρόμενα κουφώματα για πόρτες και παράθυρα
  • Περιφράξεις αλουμινίου
  • Πετάσματα
  • Εσωτερικά χωρίσματα
  • Ειδικά προφίλ

Επισημαίνεται ότι η εταιρία διαθέτει πλήρη γκάμα εξαρτημάτων και ελαστικών για όλες τις σειρές της.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ διαθέτει σύγχρονο βαφείο ηλεκτροστατικής βαφής. Η προετοιμασία του προφίλ γίνεται με βάση τις προδιαγραφές του προτύπου Qualicoat- Seaside Class ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αντοχή των προφίλ σε αντίσταση διάβρωσης.

Όλες οι διαδικασίες παραγωγής των συστημάτων αλουμινίου τηρούν τις απαιτήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας, κατά το πρότυπο EN ISO 14001 και EN ISO 9001  του TUV CERT Αυστρίας.

Από το 2009 η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ δραστηριοποιείται επίσης στο σχεδιασμό και την παραγωγή σταθερών και ρυθμιζόμενων βάσεων στήριξης αλουμινίου για φωτοβολταϊκούς συλλέκτες σε αγρούς, βιομηχανικές στέγες και οικιακές εγκαταστάσεις (κεραμοσκεπές και δώματα).
Tα πατενταρισμένα συστήματα βάσεων στήριξης εφαρμόζουν για κάθε είδους συλλέκτη (κρυσταλλικό, thin-film ή bifacial) και συνοδεύονται από ανοξείδωτα εξαρτήματα (ΙΝΟΧ) Γερμανικών εταιριών.

Η εταιρία έχει πραγματοποιήσει έργα βάσεων στήριξης άνω των 480 ΜW στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος στις βιομηχανικές οροφές και έργα αγρών.
Η εξειδικευμένη ομάδα των έμπειρων μηχανικών της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ υλοποιεί μελέτες σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε έργου, της κάθε περιοχής και  της κάθε χώρας,
διασφαλίζοντας πρωτίστως τη σχέση ποιότητας - κόστους καθώς επίσης  άρτια τεχνική
υποστήριξη τηρώντας τα  χρονοδιαγράμματα και εποπτεύοντας όλα τα προς εξέλιξη έργα.

Συνοψίζοντας, στην καθετοποιημένη μας μονάδα παραγωγής- από τη διέλαση και το προφίλ έως το πιστοποιημένο σύστημα βάσης- μπορούμε να σας προσφέρουμε το βέλτιστο τεχνικοοικονομικά σύστημα στήριξης για το συγκεκριμένο έργο σας.

Η παρουσία μας

H ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ απαντά στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και εμπλουτίζει τη γκάμα της με νέες ποιοτικές σειρές, προτείνοντας «επένδυση στην πραγματική αξία του προϊόντος». Η φιλοσοφία της εταιρίας συνοψίζεται στα εξής: «Άριστη Σχέση Ποιότητας-Τιμής, Ποικιλία και Πληρότητα, Καταξιωμένο Σύστημα, Υψηλή Αισθητική, Απλότητα Κατασκευής, Ευκολία Τοποθέτησης και Άμεση Τεχνική Υποστήριξη»

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συστήματα αλουμινίου ΕVROPLUS της ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ χρησιμοποιήθηκαν στην κατασκευή των μεγαλύτερων Ολυμπιακών Έργων στην Αθήνα το 2004. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις 2.500 κατοικίες του Ολυμπιακού Χωριού στις 1.750 (ποσοστό 70%) χρησιμοποιήθηκαν αλουμίνια της εταιρίας μας.

Η εταιρία έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε πάνω από 26 χώρες και έργα που κυμαίνονται από βιομηχανικές οροφές στο Ντουμπάι μέχρι εγκαταστάσεις αγρού  σε υψόμετρο 4.500μ στη Χιλή.  Για τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής έχει σχεδιάσει και παράγει ειδικά συστήματα προσαρμοσμένα στις συνθήκες των χωρών αυτών.

Photo GalleryΕμπειρία

Είναι από τις πρώτες βιομηχανίες αλουμινίου στην Ελλάδα (1969) και με σημαντική παρουσία στο εξωτερικό

 

Ποιότητα

Οι διαδικασίες παραγωγής τηρούν τις απαιτήσεις του συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά το πρότυπο EN ISO 9001

 

Καινοτομία

Οι έμπειροι μηχανικοί της εταιρίας σχεδιάζουν καινοτόμα προϊόντα και προσαρμόζουν τις λύσεις στις ανάγκες του πελάτη

 

Αξιοπιστία

Η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών pre και after sales, οδηγεί στο χτίσιμο μακροχρόνιων συνεργασιών

 

 

Από το 2009 η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ έχει εξειδικευτεί και δραστηριοποιείται έντονα στο σχεδιασμό και την παραγωγή σταθερών και ρυθμιζόμενων βάσεων στήριξης αλουμινίου για φωτοβολταϊκούς συλλέκτες σε αγρούς, βιομηχανικές στέγες και οικιακές εγκαταστάσεις (κεραμοσκεπές και δώματα ).

Η εταιρία έχει πραγματοποιήσει έργα βάσεων στήριξης άνω των 850 ΜW στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αιχμή του δόρατος στις βιομηχανικές οροφές και έργα αγρών.

Οι βάσεις στήριξης είναι ικανές να δεχτούν κάθε τύπο συλλέκτη (κρυσταλλικοί και thin film) , παράγονται καθετοποιημένα από το εργοστάσιο μας στην Ελλάδα και συνοδεύονται από stainless steel (INOX) εξαρτήματα υψηλής ποιότητας.

Για βάσεις φωτοβολταϊκών που απέχουν λιγότερο από 3 χλμ. από την θάλασσα παρέχεται ανοδείωση υψηλών προδιαγραφών για επιπλέον αντοχή στη διάβρωση. Επιπλέον η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην κατασκευή και εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων με έντονη παρουσία σε αρκετές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Η Μεταλουμιν κοντά σας!

  • Πραγματοποιεί κατά περίπτωση μελέτες για ειδικές φωτοβολταϊκές κατασκευές (βιομηχανικές στέγες , στέγαστρα αυτοκινήτων κ.α.)
  • Διαθέτει προσυναρμολογημένα kit δυναμικότητας 3kW, 5kW και 10kW για ταράτσα ή κεραμοσκεπή.

Η ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ Α.Ε.Β.Ε. έχει καθιερώσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, το οποίο συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις των προτύπων ISO 9001:2015 και ISO 14001:20015 και έχει πιστοποιηθεί από το φορέα TUV AUSTRIA.

Τα συστήματα στήριξης έχουν μελετηθεί και πιστοποιηθεί ως προς τη στατικότητά τους από τον οργανισμό της TUV.

Παρέχεται εγγύηση 20ετίας και δήλωση συμμόρφωσης CE.

Εξοικονομώ Αυτονομώ

eksoikonomisi

Ένα νέο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης και αυτονόμησης κατοικιών.Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.


Μάθετε περισσότερα...

Η ABM Hellas, δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην Ελληνική και Κυπριακή αγορά καλύπτοντας μια ευρεία γκάμα προϊόντων όπως πλακάκια τεχνητός γρανίτης πάχους 3-5mm, μάρμαρο, τεχνητοί γρανίτες, ψηφίδες, spa- pool, είδη υγιεινής, μπαταρίες- αξεσουάρ καθώς και τρισδιάστατες επενδύσεις εσωτερικού χώρου.